L.p. |
Nazwa |
Opis produktu |
1. |
BIWAKOWA EXTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych, nadaje wyrobom pieprzowo-paprykowy smak. Dozowanie: 5 g/kg masy |
2. |
PRZYPRAWA SMAKOWA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych. Dozowanie: 3 g/kg masy |
3. |
ZWYCZAJNA TRO |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych, nadaje wyrobom pieprzowo-paprykowy smak. Dozowanie: 10 g/kg masy |
4. |
JAŁOWCOWA MIX |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą jałowca i pieprzu. Dozowanie: 8 g/kg masy |
5. |
KABANOS MIX |
Klasyczna mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin typu kabanos. Charakterystyczny smak i aromat kminku i gałki muszkatałowej. Dozowanie: 5 g/kg masy |
6. |
KRAKOWSKA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do tradycyjnej kiełbasy krakowskiej z nutą kolendry, czosnku i pieprzu. Dozowanie: 5 g/kg masy |
7. |
KRAKOWSKA PARZONA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas wysokowydajnych typu „krakowska” z nutą kolendry i czosnku. Dozowanie: 5 g/kg masy |
8. |
KRAKOWSKA SUCHA |
Mieszanka przyprawowa do tradycyjnej kiełbasy krakowskiej suchej z nutą kminku i czosnku. Dozowanie: 5 g/kg masy |
9. |
ZWYCZAJNA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych, nadaje wyrobom czosnkowo-majerankowy smak. Dozowanie: 5 g/kg masy |
10. |
MYŚLIWSKA MIX |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą jałowca, czosnku i pieprzu. Dozowanie: 5 g/kg masy |
11. |
PODWAWELSKA EXTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą czosnku. Dozowanie: 5 g/kg masy |
12. |
PODWAWELSKA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą czosnku i pieprzu Dozowanie: 5 g/kg masy |
13. |
KIEŁBAS BIAŁA Z CHRZANEM |
Kompletna kompozycja smakowo-zapachowa do tradycyjnej kiełbasy białej, dominującą nutą chrzanu Dozowanie: 6 – 8 g/kg masy |
14. |
RZESZOWSKA MIX |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą kolendry i kardamonu. Dozowanie: 5 g/kg masy |
15. |
CZOSNKOWA-PIEPRZOWA |
Kompletna przyprawa do kiełbas średnio rozdrobnionych z dominującą nutą czosnku.
Dozowanie: 5 g/kg masy |
16. |
SPECJAL SMAK |
Mieszanka przyprawowa do solanek nastrzykowych, kiełbas średnio, grubo rozdrobnionych z nutą czosnku i wędzonki. Dozowanie: 2-4 g/kg masy |
17. |
SWOJSKA MIX |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z gresowanym pieprzem czarnym i białym. Dozowanie: 20 g/kg masy |
18. |
SWOJSKA EKSTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą pieprzu białego czarnego Dozowanie: 20 g/kg masy |
19. |
MAZOWIECKA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą pieprzowo-czosnkową. Dozowanie: 5 g/kg masy |
20. |
KIEŁBASKI PIECZONE EXTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z nutą pieczonego mięsa. Dozowanie: 8 g/kg masy |
21. |
SZYNKOWA EXTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z gałki muszkatołowej. Dozowanie: 5 g/kg masy |
22. |
SZYNKOWA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z nutą gałki muszkatołowej i pieprzu. Dozowanie: 6 g/kg masy |
23. |
SZYNKOWA DROBIOWA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych ze smakiem i aromatem pieczonego mięsa drobiowego. Dozowanie: 8 g/kg masy |
24. |
ŚLĄSKA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z dominującą czosnkową nutą. Dozowanie: 6 g/kg masy |
25. |
TORUŃSKA PREMIUM |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z nutą czosnku i pieprzu. Dozowanie: 6 g/kg masy |
26. |
ŚLĄSKA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z nutą czosnku. Dozowanie:6 g/kg masy |
27. |
ŚLĄSKA TRADYCYJNA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych z dominującą czosnkową nutą Dozowanie: 6 – 8 g/kg masy |
28. |
MORTADELA TRADYCYJNA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas drobno rozdrobnionych z dużym udziałem mięs tłustych z nutą gałki muszkatołowej i czosnku. Dozowanie: 8 g/kg masy |
29. |
PARÓWKOWA EXTRA |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas drobno rozdrobnionych. Dozowanie: 6 g/kg masy |
30. |
METKA CEBULOWA |
Mieszanka przyprawowa przeznaczona do surowych wyrobów typu metka. Dozowanie: 12g/kg masy |
31. |
METKA TATARSKA |
Mieszanka przyprawowa przeznaczona do surowych wyrobów typu metka. Dozowanie: 14g/kg masy |
32. |
COMPLET START |
Żywe kultury bakterii startowych przeznaczone do wyrobów surowych długodojrzewających. Dozowanie: 25g/100kg masy |
33. |
PARÓWKI CIELĘCE |
Mieszanka przyprawowa do parówek z udziałem cielęciny, podkreśla naturalny smak mięsa cielęcego. Dozowanie: 5 g/kg masy |
34. |
PARÓWKI F |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas drobnorozdrobnionych i homogenizowanych. Dozowanie: 5 g/kg masy |
35. |
KIEŁBASKI DELIKATESOWE |
Mieszanka przyprawowa do kiełbas drobnorozdrobnionych i homogenizowanych Dozowanie: 5 g/kg masy |
36. |
KRUPNIOK ŚLĄSKI |
Kompletna mieszanka przyprawowa do wyrobów podrobowych typu; krupniok, kaszanka. Dozowanie: 5 g/kg masy |
37. |
PASZTET CEBULOWY |
Kompletna mieszanka przyprawowa do pasztetów z dużą zawartością tłuszczu. Bardzo dobrze maskuje smak tłuszczu. Dozowanie: 12 g/kg masy |
38. |
PASZTET EXTRA |
Kompletna mieszanka przyprawowa do pasztetu, pasztetowej. Dozowanie: 10g/kg masy |
39. |
PASZTET TRADYCYJNY |
Kompletna mieszanka przyprawowa do pasztetu tradycyjnego z wyraźną nutą prażonej cebuli i gałki muszkatołowej. Dozowanie: 15 g/kg masy |
40. |
SALCESON WŁOSKI |
Kompletna mieszanka przyprawowa do produkcji studzienin i wyrobów podrobowych. Dozowanie: 5 g/kg masy |
40. |
SALCESON CZOSNKOWY |
Kompletna mieszanka przyprawowa do produkcji studzienin i wyrobów podrobowych z nutą czosnku. Dozowanie: 10g/1kg wyrobu gotowego |
42. |
SALCESON WYKWINTNY |
Kompletna mieszanka przyprawowa do produkcji studzienin i wyrobów podrobowych z nuta kminku. Dozowanie: 10 g/kg masy |
43. |
KASZANKA |
Kompletna mieszanka przyprawowa do wyrobów podrobowych typu; krupniok, kaszanka. Dozowanie: 20 g/kg masy |
44. |
BULION WARZYWNY |
Kompletna mieszanka przyprawowa do wyrobów mięsnych i galantyn. Dozowanie: 10 g/kg masy |